Peiliselfie toimii ku junan vessa

Junamatkustaminen on perseestä

Junat on perseestä. Tai oikeastaan junat on tosi hienoja vehkeitä. Ylhäällä sähköt ja alhaalla renkaat ja sisällä vessat ja kaikki. Ja miten se kuski osaa ajaa niin kapeita kiskoja pitkin? Silti junalla matkustaminen on kyllä yksi vastenmielisimmistä tavoista vaihtaa maisemaa.

Meikäläinen onnistui taas hankkimaan itseni hyvin kummalliseen tilanteeseen. Olisi kokous Vantaalla. Minun henkilökohtainen läsnäoloni on tarpeen kokouksessa, ja tajusin tämän asian vasta päivä ennen kokousta. Lentolippuja on turha päivän varoajalla enää ostaa järkihintaan. Siksipä päätin turvautua raiteilla kulkevaan kyytiin.

Kummalliseksi tilanteen tekee se, että kokouksen arvioitu kesto on noin tunnin verran. Junassa istumista minulla tulee vajaat 16 tuntia. Kuka idiootti istuu junassa 16 tuntia tunnin kokouksen takia? Minä vissiin. Tiesin jo etukäteen että tämä reissu tulee olemaan perseestä. Siksipä päätin että kirjoitan vastoinkäymisistäni matkan aikana. Tässä on matkakertomukseni.

04:37

Juna on liikkunut jo 30 sekuntia ja vielä ollaan aikataulussa. Itseasiassa itselläni ei ole ihan hirveästi ollut ongelmia VR:n myöhästelyjen takia. Johtuu ehkä siitä että vältän junamatkustamista vähintään yhtä paljon kuin karaokea ja pienellä tuurilla ne harvat junamatkat ovat olleet aikataulussa. Olen jo toista kertaa tässä junassa tälle aamulle. Astuin vaunuun jo aiemmin vain huomatakseni että unhoitin puhelimeni laturin autoon. Onneksi Oulu oli junan lähtöasema, joten juna seisoi raiteilla vielä tovin ja ehdin hakea laturin autosta.

Nyt tuossa lähellä istuva nainen päätti alkaa aamupalan syöntiin. Tämä vaunu täyttyy tonnikalan hajusta. Hyi saatana. Reilu kuukausi sitten eräs ystäväni päätti autossa syödä jonkinlaisen etovan tonnikalaevään ja meikäläisellä tuli siitä hajusta hieman oksennusta suuhun. Sen jälkeen kaikki epämiellyttävät hajut mm. omat krapulapaskat ovat jostain syystä haisseet tonnikalalle vaikken ole ko. elintarviketta syönyt ainakaan kahteen kuukauteen.

06:41

Heräsin kello 04.00. Arvioin että pääsen nukkumaan kello 05.30 huomenna. Olisi kohtuullisen mukavaa jos esim. saisi hieman silmiä ummistettua tässä matkustamisen lomassa. Näitä junan istumapaikkoja ei kyllä ainakaan nukkumiseen ole tehty. Valotkin killottavat katossa niin että ihan sama onko silmät auki vai kiinni, tuntuu siltä kuin suoraan aurinkoon tuijottaisi. Yhtäkkiä valot onneksi sammuivat. Ilmeisesti konduktööri sai tarkistettua liput ja kun tuo kellokaan ei vielä ole paljon mitään niin valoja ei pidetä päällä. Yritin nukkua. Eipä oikein onnistunut.

Melkein jo nukahdin kunnes konduktööri palasi vaunuun. Eräällä matkustajalla ei ollut esittää matkalippua matkan alkuvaiheessa ja konduktööri tuli katsomaan josko se nyt löytyisi. Mies kun sanoi että hänen pitää hieman penkoa laukkuaan ja konduktöörillä oli hieman kiire. No nyt sitten sitä lippua ei löytynyt. Ilmeisesti lippu on kotona, ja tyttöystävä nukkuu eikä häntä voi herättää ottamaan kuvaa lipusta. Kuulostaa paskapuheelta. Olisin jo toivonut että nyt kun pysähdyimme Ylivieskaan niin tuo pummi olisi heitetty laiturille katselemaan josko se lippu sieltä löytyisi.

Lentomatkustaminen on kunnon ihmisten matkustusmuoto. Matkantekovälineeseen ei ole mitään asiaa ennen maksuvälineen tai matkalipun esittämistä. Sama pätee kyllä bussiinkin, mutta bussi on muussa suhteessa vielä pahempi kuin juna. Tuon kusimulkun puheesta kuulee että mitän matkalippua ei ole olemassakaan, ja mies koittaa ainoastaan päästä mahdollisimman pitkälle kyydissä ennen kuin konduktööri heittää pihalle. Ja sitten kun heittää menen vähintään kannustamaan. Junamatkustaminen on juuri tämmöistä paskaa. Kaiken maailman pummit ja huijarit aina riesana.

Tonnikalapaska ei enää haise. Nyt haisee huulirasva joka on huomattava aromaattinen kehitys tähän ympäristöön. Yritin ottaa tässä Ylivieskan asemalla parkissa olevasta Sr1-veturista valokuvan mutta se lähti karkuun ennen kun sain kameran otettua esille. Eipä sitten tule kuvaa veturistakaan tähän perkele. Hei, tuolla se taas menee!

Karkuun pääsi. Saaketti.

07:05

Ostin liput tähän junaan niin myöhään että en saanut ikkunapaikkaa. Olen istunut tyhjällä ikkunapaikalla alkumatkan, ja jännitän koko ajan että milloin joku tulee tähän. Ylivieskasta ei ainakaan ketään vielä tullut. Voi sitä onnenpekkaa tai -petraa joka pääsee meikäläisen valmiiksi lämmittämälle paikalle istumaan.

Konduktööri tuli tarkistamaan Ylivieskasta kyytiin nousseiden lippuja. Pummilla matkustavan tarina on muuttunut. Aiemmin hän kertoi että hänellä on lippu mutta se jäi Ouluun tyttöystävän luo. Nyt hän kertookin että tyttöystävä odottaa häntä Helsingissä rahojen kanssa ja voi maksaa lipun kun juna saapuu helsinkiin. Olisi moraalinen voitto jos miestä olisi Helsingissä vastassa miekkataksi.

07:29 

Tuossa lähellä istuva ukko tuli takaisin ravintolavaunusta. Se ihmetteli että miksi täällä ei oo valot päällä. Luulin että se on normi käytäntö, mutta muissa vaunuissa kuulemma on valot päällä. Eli tämä vaunu on kaiken lisäksi vielä paskana. Tämä on viimeinen vaunu tässä junassa. Kohta tämä varmaan irtoaa tästä junasta ja jään tänne hevon perseeseen tuon ukon kanssa. Ja tuon pummin joka ei ole vieläkään löytänyt matkalippua. Mukavan oloinen herrasmies tuo ravintolavaunusta juuri palannut ukko, mutta perhana kun sillä on kahvikuppi kädessä höyryämässä. Alkaa itsellänikin kahvihammasta kolottamaan. Nyt pitää itsekin hakea kahvia ja se maksaa varmasti ainakin kolme euroa.

07:56

Kahvi maksoi 2.90 eli pieleen meni sekin veikkaus perkele. Kokkolassa kyytiin nousi pari suomenruotsalaista herrasmiestä. Puhuvat keskenään ruotsia, mutta kun toinen löi päänsä matkatavarahyllyyn tokaisi hän tomerasti “Saatana!” Sen jälkeen olen ymmärtänyt kaksi asiaa, Jakobstad ja solen skiner. Eikä edes skiner joten miksi ne siitä puhuu? Puhuvat myös gubbesta. Minä taidan olla se gubbe. Hieman kuitenkin luotaavat ja katsovat mun ilmettä että tajuanko sanaakaan. En tajua.

Harjoittelin tuntemattomille ihmisille puhumista. Joku tyttö ihmetteli kuulokkeiden mukana tullutta lentokoneadapteria. Selitin mikä on sen käyttötarkoitus ja miksi se on hyvä keksintö. Vituttaa ja nolottaa, olisi pitänyt pitää turpa kiinni eikä päteä. Varmaan miettivät että miksi tuo gubbe ei tyydy omien asioidensa setvimiseen.

08:12

Kahvia kun juo niin alkaa kusettaa. Sitten pitänee mennä junan vessaan. Junan vessa on kyllä kans melkoinen kokemus. Kusi ja paska haisee. Nykyään noissa sentään on varmaan jotkut tankit mihin paska kerätään. Ennen paska tippui suoraa raiteille ja asemalla ei saanu käydä paskalla. Mutta silti pystyi käymään. Pitihän se joskus kokeilla. Kuka helvetti on keksiny sanonnan “Toimii ku junan vessa?” Miten se junan vessa nyt sitte toimii? Ennen se toimi niin että paska tipahti suoraa kiskoille ja pöntöstä siis näki suoraa maahan. Nyt se toimii niin että paska kerätään johonki paskatankkiin tai näin ainakin oletan. En oikeen ees tiedä pitäiskö tuota sanontaa käyttää hyvin vai huonosti toimivasta asiasta. Tuo sanonta siis toimii kun junan vessa. Aika meta.

08.18

Ei saatana. Tämä on parasta mitä junassa voi tapahtua. Suomenruotsalaiset kaverit tuossa vastapäätä. En tosiaan ymmärrä mitään noiden puheesta joten voin täysin uppoutua lukemaan kirjaa ilman mitään häiriötä. Lisäksi nuo puhuu sen verran isoon ääneen että niiden pälätys peittää muiden matkustajien puheet. Jos uskoisin jumalaan niin tietäisin että suomenruotsalaiset ovat hänen lahja minulle tätä matkaa varten.

08.47

Junan vessassa oli edellisen asiakkaan jäljiltä paskarantu pöntön sisäreunassa. Se on perin noloa jos joku muu tulee vessaan heti perään. Luulee vielä sitä minun paskarannuksi. Sitten pitää koittaa itse siivota jonkun muun paskarantua. Vihaan junamatkustamista.

09:03

Suomenruotsi on kyllä mielenkiintonen kieli. Moneen minuuttiin en saa yhtään selvää mistä puhutaan, sitten yhtäkkiä väliin tulee “Aaltopelti”. Vissiin ei sopivaa ruotsin kielen sanaa sattunut mieleen. Sitten todetaan “Joo precis, kyllä kyllä!”

Nyt muistin yhden uuden hammasten kiristystä aiheuttavan asian julkisessa liikenteessä. Vollottavat pikkulapset. Vituttaa aivan helvetin paljon. Ja mitäpä pikkulapsi vollotukselleen mahtaa, tai mitä edes sen vanhemmat. Kumpaakaan en voi syyttää. Syytän vain itseäni että en ole tarpeeksi menestynyt ihminen että voisin lentää tämänkin matkan yksityiskoneella.

10:12

Olen lukenut kirjaa jokusen kymmentä sivua menestyksekkäästi. Seinäjoella minun lämmittämälleni ikkunapaikalle tuli joku nainen. Tampereella suomenruotsalaiset ystäväni poistuivat junasta. En kehdannut ehdottaa heille selfietä ystävyyden merkiksi.

Kävin taas junan vessassa. Vessasta tuli nuori tiukkoihin nahkahousuihin pukeutunut nainen. Mietin hetken ajan että mitähän siro nuori nainen vessassa tekee koska tytöthän eivät kakkaa lainkaan. Naisen jäljiltä oli pöntössä paskarannut. Vessan lavuaari oli tukossa ja lainehti lattialle. Good times.

10:46

Kukaan ei mölyä eikä häiritse. Luin onnistuneesti Kari Loimun kirjan “Johda yhdistyksesi menestykseen” takakanteen asti. Tällä hetkellä antaisin tälle junamatkalle ihan hyvän arvosanan. Vaunun valotkin olivat konduktöörin jekku. Se oli nähnyt että joku gubbe yrittää nukkua ja laittanut valot pois. What a nice guy.

Ehkä vähän liiankin nice. Ilman matkalippua matkustava yksilö on vieläkin kyydissä. Pitääkö tässä suorittaa siviilipidätys ja heittää ukko omin käsin laiturille. Tämä juna tosin ei taida enää pysähtyä kuin tikkurilassa ja pasilassa joten vapaamatkustaja on onnistuneesti matkustanut pääkaupunkiseudulle hintaan nolla euroa.

11:23

Juna on kohta perillä. Selkä on hiessä ja perse. Kai tämä kuuden tunnin lämmittely on tarpeen seuraavaa ja todellista koetosta varten. Seuraavaksi pitäisi istua vajaa puoli tuntia HSL:n lähijunassa. Se vasta on kammottava kokemus. Asiasta en voi raportoida mitään ennen Aviapolista, sillä lähijunassa ei kukaan täysijärkinen ota läppäriä esille.

13.37

Kokous on Aviapoliksen Technopoliksessa. Voi helevetti. Junalla pääsi aviapoliksen asemalle, mutta siitä piti vielä vartti kävellä vesisateessa. Huomaa että normaali Technopoliksessa työskentelevä tai asioiva ei paljon julkista liikennettä käytä. En käyttäisi minäkään jos ei olis pakko. En viitsinyt enää siinä VR:n junassa käydä kusella koska muut matkustajatkin jo antoivat verbaalista palautetta siitä että vessan lattia lainehtii.

Asemalla en käy vessassa ja lähijunassa nyt en varsinkaan. Siispä kävelin kuset lähes housussa tänne kokouspaikalle ja pääsin viimein vessaan. Aah.

Alkaa väsyttää. Ehkä kokous on ainoa hetki, jolloin voin nukkua? Junassa sitä en ainakaan voi tehdä. Kerroinko jo että kokous kestää tunnin ja junamatkustamista tulee lähes 16 tuntia. Tunnen itseni superälykkääksi yli-ihmiseksi.

14:32

Väsyttää ihan homona. Kokous alkaa 28 minuutin päästä. Aaaaargh. Tarvitsen lisää kahvia tai kaljaa. Kokouksen jälkeen mennään kaverien kanssa kaljalle.

15.28

Saatana. Kokous ei olekaan niin pikainen kun kuvittelin. Ei tästä tunnissa selviä. En pääsekään kaljalle.

16:30

Kokous päättyikin onneksi sen verran hyvissä ajoin että kiirettä kun pitää niin ehtii kaljalle.

18:00

Keksittiin helvetin hyvä tapa saada lisää aikaa kaljan juonnille. En menekään Helsingin keskustaan asti junalle, vaan nousen junan kyytiin Tikkurilasta ja näin säästän aikaa ainakin puolikkaan kaljan verran. Itseasiassa enemmänkin, koska juna lähtee helsingistä tosi aikaisin, ja sitten kuluttaa jostain syystä melkein kolme varttia aikaa Pasilan ja Tikkurilan välillä. Pestäänkö se juna siellä? Ihan sama, ehtiipä juoda kaljaa.

Käytiin aviapoliksessa jonkun hotellin baarissa kaljalla. Kävelymatka kesti ehkä kolme minuuttia. Aikaisempi reittivalintani vesisateessa oli huono. Kiitos Google Maps kun et kertonut minulle tästä oikoreitistä.

Sitten tultiin lentokentälle pitsalle ja juomaan lisää kaljaa. Luit oikein. Matkustan junalla ja tulin silti lentokentälle syömään. Tämä johtuu siitä, että kaverini ovat kunnon ihmisiä ja matkustavat lentokoneella toisin kun minä.

kunnon-ihmiset
Kunnon ihmiset syövät lentokentällä

19.30

Olen Tikkurilassa. Täällä ei varmaan pitäisi MacBookki sylissä naputella mikäli mielii säilyttää omistussuhteen tietokoneeseensa. Mutta ajattelin vain kertoa että JUNA ON MYÖHÄSSÄ 35 minuuttia. Aluksi se oli myöhässä 20 minuuttia ja nyt se on myöhässä 35 minuuttia. Odottakaas, tarkastan tilanteen vielä.

Vittu nyt se on myöhässä 42 minuuttia. Luulen että se on myöhässä tunnin vähintään siinä vaiheessa kun nousen kyytiin. Ehkäpä tämä saadaan kirittyä umpeen siinä että tämän junan oli määrä pysähtyä tampereella puolitoista tuntia. Niinku mikä helvetin juna tämä edes on? Kuten aiemmin kerroinkin, matka Pasilasta Tikkurilaan kestää melkein kolme varttia aikataulunkin mukaan. Kävellen pääsisi varmaankin nopeammin. Ja tampereella odotellaan varmaan jotain vaunuja jostain Turun junasta puolitoista tuntia. Taitaa olla niin että Turun vaunut odottavat meitä.

Ja nuo aseman kuulutukset eivät edes saatana tiedä että kauanko se juna on myöhässä. Junat.net tietää myöhästymiset reaaliajassa, aseman kuulutukset tulevat tuossa myöhästelytiedossa lähes yhtä myöhässä kuin itse juna. Kohta lähden Maltaiseen Metsoon kaljalle. En vain ehkä uskalla kun täällä ei ole edes ilmaisia vessoja ja jos se juna on vielä tunnin myöhässä niin kestää melko kauan että pääsen kuselle edes sinne junan vessaan.

20:08

En ole ihan varma mitä mieltä olen tästä muoti-ilmiöstä että naiset vetää housunsa ihan syvälle persvakoon. Vaikuttaa hieman epäilyttävältä. Ilmiön tutkiminen saa kuitenkin ajatukset hetkeksi pois junan myöhästymisestä.

20:49

Noniin nyt pääsin junaan ja tämä juna viimein lähti. En oikeastaan jaksa olla lainkaan yllättynyt tai ihmeissäni saati sitten vihainen että aikataulusta ollaan tunti jäljessä. Asemalla tuli kuulutuksia noin 5 minuutin välein junan uudesta lähtöajasta. Oli kiva odotella ulkona kylmässä kun koko ajan oletti että se juna lähtee parin minuutin päästä. Junassa konduktööri pahoitteli ja kertoi että koko ajan oli kyllä tiedossa että juna on tunnin myöhässä. VR vain vittuillakseen ilmoitti asiasta matkustajille 5 minuuttia kerrallaan jotta voisimme paleltua ulkona sen sijaan että odottaisimme asemalla sisätiloissa.

Sitä en oikein ymmärrä että miksi nuo jotkut kanssamatkustajat motkottavat asiasta konduktöörille. Ei se noita typeriä systeemejä ole suunnitellut eikä se tätä junaa aja. Menkää töihin niin on vara matkustaa lentokoneella.

Jospas tämän matkan aikana saisi vähän nukuttua. Tuskin.

23:19

Oon katellu youtube-videoita kuulokkeet päässä ja meinasin jo todeta että tällä junamatkalla ei tapahdu mitään mainitseminsen arvoista. Sitten kun otin kuulokkeet pois niin tajusin että ympärillä ainakin kaksi eri ihmistä puhuu videopuhelua äänet täysillä samalla aikaa kun sitten jotkut muut koittavat nukkua.

Rupesi vituttamaan. Turha siis edes yrittää nukkua.

23:37

Jahas, jätin sitte tietokoneeni laturin kokouspaikalle. Eli kohta loppuu akku ja sitten loppuu tietokoneen käyttö. Veikkaan että en näe tietokoneeni laturia enää koskaan ja uusi maksaa 89 euroa. Pankkitililläni on vähemmän rahaa.

Nyt olisi vissiin sitten pakko yrittää nukkua. Kirjaa en voi lukea koska olen niin väsynyt että keskittymiskyky ei riitä. Nukkuminen olisikin varmasti helppoa jos ihmiset lopettaisivat tuon saatanallisen mölyämisen ja musiikin kuuntelun. Ei vissiin tule aikuiselle ihmiselle mieleen, että jos ympärillä on muut selvästi nukkumassa, niin voisi laittaa kuulokkeet päähän jos sitä musiikkia on ihan pakko kuunnella.

04:40

Tämän junan laskettu aika Ouluun on 04:47. Ollaan todella lähellä Oulua ja näyttäisi siltä että juna on aikataulussa.

Olen nukkunut hajanaisesti pieniä pätkiä viimeiset viisi tuntia. Olen tosi huono nukkumaan istuma-asennossa ja heräsinkin varmasti vartin välein vaihtamaan asentoa ja pyyhkimään kuolaa suupielistä. Näin myös unta siitä että olin kuolannut lattialle asti. Tai saattoi se tottakin olla.

Ennen nukkumaan ryhtymistä pieretti tosi paljon. Nyt ei pieretä. Mitä lie nukkumisen aikana tapahtunut.

04:47

Konduktööri kuulutti juuri että odotamme jotain Kolarin junaa ja olemme 10 minuuttia myöhässä. Ihan hyvä suoritus tuo 10 minuuttia kun matkaan kuitenkin lähdettiin tunti myöhässä.

05:15

Nyt odotammme jotain. En edes tajua mitä, mutta kilometrin päässä asemasta olemme. Tästä varmaan voisi vain kävellä autolle jos saisi tämän oven jotenkin auki.

Ilmeisesti odotamme raiteen vapautumista. Mitä helvettiä? Oulun asemalla on kolme laituria ja vielä pari ohitusraidetta. No odotellaanpa tässä sitten.

06:30

Juna taisi olla noin kolme varttia myöhässä, ja tästä odottelusta suurin osa tapahtui siis kilometrin päässä asemasta. Voin sekä henkisesti että fyysisesti pahoin. Näytän siltä, että voisin mennä Walking Deadiin esittämään zombieta ilman minkäänlaista maskeerausta. Nyt taidan nukkua koko päivän.

Kerroinko muuten, että kokouksessa ei äänestetty? Menin paikalle jotta voisin tarvittaessa äänestää omasta mielestäni parempaa kantaa. Äänestystä ei tarvittu, joten periaatteessa läsnäoloni oli turhaa ja tämä oli turha reissu.

Toivoisin, että voisin julistaa tämän olleen viimeinen junamatka mitä ikinä teen. Mutta kai tämä maailma niin vittumainen paikka on, että nämä koettelemukset jatkuvat myös tulevaisuudessa.

Kannustan kaikkia ihmisiä matkustamaan lentokoneella. Junamatkustaminen on perseestä.

junanvessa
Peiliselfie toimii ku junan vessa

3 comments:

  1. Se juna odottaa Pasilassa sen takia, koska Pasilan rautatieasema on autojuna-asema ja yöjuniin lastataan autot mukaan siinä.

  2. Jotakuinkin samanlainen kokemus käynnissä. Tosin ei kaikilta osin yhtä extreme. Herätys aamulla klo 4:30. Juna lähti Oulusta 5:37. Aikataulun mukaisesti olisi pitänyt olla Tikkurilassa 11:20 ja vartti aikaa vaihtaa Lahden suuntaan menevään junaan. Noh, tänäänhän etelässä satoi lunta ekaa kertaa tälle talvelle. Sehän tarkoittas ettei junat oo aikataulussa. Tikkurilassa 20 minuuttia myöhässä, mutta onneks jatkoyhteys odotti. Pikkusen huvitti kun junaan pääsin, niin kuulutettiin että tämä on IC-juna Ouluun… Justhan minä sieltä tulin… Sen verran kiinnitin huomiota että tuon junan arvioitu saapuminen Ouluun oli 20 ja jotain, eli samaa luokkaa kun minun paluu, joka lähti 4 tuntia myöhemmin. Loppujenlopuks Lahdessa vaan reilun 10 min myöhässä. Puoltoista tuntia kokouksessa, ruokailu ja takas junaan. Paluumatkalle olikin luvassa kaks vaihtoa, eka Riihimäellä ja toinen Tampereella. Molemmat alle 10 minuutin vaihdolla. Lahti-Riihimäki paikallisjuna tais olla aikataulussa. Ekaa IC:tä sitten saikin odotella ja Tampereella vaihdettava juna tuli perässä. Ennen Tampereelle saapumista junassa kuulutettiin että Oulun juna lähtee raiteelta yksi. Ja me tultiin raiteeelle 3. Just kun pääsin tunnelin kautta ykköslaiturille niin asemakuulutus sanoo että Oulunjuna lähtee poikkeuksellisesti raiteelta kaksi. Äkkiä takas kun liturillinen ihmisiä lähti vyöryyn laiturilta toiselle. Raiteen vaihto johtui vaihdeongelmista… No nyt ollaan lähestymässä Seijäjokea eli matkaa jäljellä noin 3 tuntia. Nyt parikymmentä minuuttia myöhäsä ja just ennen Oulua on kuulemma joku työmaa missä viivästyy 10 minuuttia. Niijoo, vessassa kävin menomatkalla kerran. Hanasta ei tullut vettä. Se oli hyvä todeta siinä vaiheessa kun oli saanut saippuat käsiin… Kai tässä kotimatkalla joutuu kerran käymään kun pisnes-luokassa istuu ja kahvi on ilmasta niin kusettaahan se…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>